[dpdk-users] Why testpmd fails to start in VM while l2fwd works in the same VM?

Charlie Li charlie.li at gmail.com
Mon Aug 29 17:52:55 CEST 2016


Thanks Jianfeng!

On Mon, Aug 29, 2016 at 12:29 AM, Tan, Jianfeng <jianfeng.tan at intel.com>
wrote:

> These flags are used to compose the configuration, which will be passed as
> parameter to rte_dev_configure(). And by default in testpmd, hw-vlan is
> enabled, which is not supported by virtio device but can be supported by
> other hardware devices.
>
> Thanks,
> Jianfeng
>
> On 8/27/2016 1:58 AM, Charlie Li wrote:
>
> Thanks Jianfeng,
>
> After adding " --txqflags=0xf00 --disable-hw-vlan", testpmd starts to
> work for me.
>
> My follow-up is question is -
>
> Why these flags are required in the VM  while not required in the host?
>
> Regards,
> Charlie
>
> On Fri, Aug 26, 2016 at 4:55 AM, Tan, Jianfeng <jianfeng.tan at intel.com>
> wrote:
>
>> Hi Charlie,
>>
>> > -----Original Message-----
>> > From: users [mailto:users-bounces at dpdk.org] On Behalf Of Charlie Li
>> > Sent: Friday, August 26, 2016 1:28 AM
>> > To: users at dpdk.org
>> > Subject: [dpdk-users] Why testpmd fails to start in VM while l2fwd
>> works in
>> > the same VM?
>> >
>> > Hi All,
>> >
>> > My host and VM both are running Fedora 23.
>> >
>> > In the host, DPDK (testpmd, l2fwd and l3fwd) works fine.
>> >
>> > Then I set up OVS with DPDK and pass two (dpdkvhostuser) ports to the
>> VM.
>> >
>> > In the VM, l2fwd works fine, but testpmd fails to start. Pleas see the
>> > attached screenshot of the VM with error messages.
>>
>> I do not know how to run testpmd. Just a hint, you need to add "
>> --txqflags=0xf00 --disable-hw-vlan" when starting testpmd.
>>
>> Thanks,
>> Jianfeng
>>
>> >
>> > Has anybody seen similar issue in the VM?
>> >
>> > Thanks,
>> >
>> > Charlie
>>
>
>
>


More information about the users mailing list