[dpdk-dev] SR-IOV with vfio-pci

Deepak Gowda deepak.dt06 at gmail.com
Thu Sep 26 13:02:25 CEST 2019


Hi Bruce,

Thank you for the quick response.
No it didn't work with igb_uio either.
The reason is,

I had made a mistake,
When i created VFs on top of the 10G card, that interface was down
actually. but i proceeded anyway because i could see mac on these vfs from
"ifconfig -a".
After a bit of looking around, i found that eth_ixgbevf_dev_init() expects
these VFs to have some mac. Then i looked again with "ip link show dev
parent_if_name", these vfs had no mac.
So i administratively up'ed(ifconfig up) the parent interface and then
created VFs on top it and bound them to vfio-pci. Now the test-pmd app
works fine.
Sorry for the false alarm.


Thanks so much,
-DG







On Thu, 26 Sep 2019 at 14:06, Bruce Richardson <bruce.richardson at intel.com>
wrote:

> On Thu, Sep 26, 2019 at 11:57:04AM +0530, Deepak Gowda wrote:
> > Hi,
> >
> > I'm trying to run test-pmd application with virtual functions bound to
> > vfio-pci.
> > I'm able to bind and unbind the virtual functions from ixgbevf to
> vfio-pci
> > and vice-versa
> > And i'm seeing the below VF Initialization failure error, i can't seem to
> > figure out what's going wrong here,
> >
> > EAL:   using IOMMU type 1 (Type 1)
> > PMD: eth_ixgbevf_dev_init(): VF Initialization Failure: -15
> > EAL: Releasing pci mapped resource for 0000:04:10.0
> > EAL: Calling pci_unmap_resource for 0000:04:10.0 at 0x7f808ba00000
> > EAL: Calling pci_unmap_resource for 0000:04:10.0 at 0x7f808ba04000
> > EAL: Requested device 0000:04:10.0 cannot be used
> > EAL: PCI device 0000:04:10.2 on NUMA socket 0
> > EAL:   probe driver: 8086:10ed net_ixgbe_vf
> > EAL:   using IOMMU type 1 (Type 1)
> > PMD: eth_ixgbevf_dev_init(): VF Initialization Failure: -15
> > EAL: Releasing pci mapped resource for 0000:04:10.2
> > EAL: Calling pci_unmap_resource for 0000:04:10.2 at 0x7f808ba08000
> > EAL: Calling pci_unmap_resource for 0000:04:10.2 at 0x7f808ba0c000
> > EAL: Requested device 0000:04:10.2 cannot be used
> >
> > Here's some more information:
> > I'm using dpdk-17.11.
> > Created Virtual functions on Intel 82599ES 10G cards.
> > Bound these vfs to vfio-pci.
> > And tried to run the test-pmd.
> >
> >
> Is this a vfio specific problem? Does the app work with those ports if they
> are bound to igb_uio, for instance?
>
> /Bruce
>


More information about the dev mailing list